Menneskene bag
Hong og Yongjiu
________________
Yongjiu Chen kommer fra den østlige del af Kina, Zhejiang provinsen. Køkkenet i Zhejiang er kendt for fin og detaljeret mad, der ikke ligger for tungt i maven. Maden i Zhejiang består typisk af suppe og små retter med alle former for kød og fisk, og maden er ofte ikke så stærk.
Yongjiu er opvokset i Kina i en stor familie, som har passion for madlavning og han tog en kokke-uddannelse i Kina som resten af hans familie.
Da Yongjiu rejste til Danmark oplevede han, at det var svært at få arbejde, når man kommer fra en anden kultur og ikke kunne det danske sprog, så han spurgte sig selv hvad han er god til – og det er kinesisk mad. Efter nogle år i Danmark startede Yongjiu sin første kinesiske restaurant i Holbæk sammen med sin søster.
For Yongjiu betyder mad også hygge og samvær med sine nærmeste, ligesom dengang hans familie samledes om bordet hver aften til mad. Et budskab Yongjiu gerne vil udbrede.
Senere mødte han Hong, som kommer fra sammen provins som ham selv og de faldt for hinanden ved første blik. Efter kort tid fik Yongjiu solgt sin del af restauranten i Holbæk til sin søster, da han ville starte sin egen restaurant, som han ville navngive efter sin elskede kone, Hong Cheng.
I 2003 fandt de et lokale på Jagtvej 219 og de forelskede sig i beliggenheden og restaurantens charme. Siden blev den kinesiske restaurant Hong Cheng til. Efter mange års planlægning og opsparing har restauranten nu fået en total renovering, som kan ses på hjemmesidens billeder.